Els Punts Òmnia fem 25 anys!! El 29 de maig els Òmnia de la ciutat de l’Hospitalet, vam programar una jornada especial que ha aplegat més d’una seixantena de participants al Casal Cívic i Comunitari Gornal. Des del 2009 ens articulem en una xarxa comunitària que vam batejar com a la BlogL’Hosfera.

En la trobada es van compartir alguns dels treballs i projectes que s’han treballat als diferents punts Òmnia al voltant de la memòria històrica de la ciutat.

Les persones participants dels punts han estat els protagonistes d’aquestes presentacions on s’ha exposat programes de ràdio, publicacions de blocs, sessions audiovisuals fetes durant el confinament en la pandèmia, calendaris, material fotogràfic, monuments històrics en impressió 3D… Aquests projectes recorden la nostra història, que acaba sent el que és el nostre present.

L’activitat també ha comptat amb un parell de sorpreses protagonitzades per dues dinamitzadores, la Yolanda Carmona i la Laura Herrero, una va ser l’actuació musical, amb les cançons “Ay,Carmela” i “Bella Ciao” que han estat possibles gràcies a la col·laboració de Daniel i una lectura d’un escrit de memòria històrica de la Felisa Mesa, participant d’Historias y costumbres d’Òmnia Gornal. Aquest va ser un dels escrits premiats al Concurs Sefora de la Favibc.

Per finalitzar un gran refrigeri “de traje” per les persones assistents.

L’experiència ha estat molt emotiva i positiva, farem més!”

Veieu fotos i vídeos a:
Festa de cloenda de la BlogL’Hosfera – Punt Òmnia Fundació Akwaba (xarxa-omnia.org)