Aquest dijous 24 de maig de 2018, es durà a terme l’acte de cloenda de la segona fase de la campanya “Ni uniformes ni etiquetes: per una escola i un món intercultural i amb equitat de gènere” als Jardins de Can Farrero, iniciativa impulsada per la Fundació Akwaba amb col·laboració d’Enmedio i amb el suport de l’Àrea de Cooperació i Justícia Global de l’Ajuntament de Barcelona. A l’acte assistiran: 50 alumnes i professorat de l’institut Montjuïc.

L’alumnat de 2n d’ESO s’ha format durant aquesta campanya en interculturalitat i equitat de gènere a través d’un aprenentatge participatiu i creatiu. En la primera fase es va investigar el centre educatiu i en aquesta segona el barri. En aquesta segona fase del projecte, de la mà del col·lectiu artístic Enmedio, es va realitzar la mirada al barri pensant en quins són els elements que poden frenar o facilitar la interacció entre gèneres i cultures. A partir del propi diagnòstic, l’alumnat de 2n A va triar sumar-se a la reivindicació veïnal de Can Farrero com a exemple d’interacció entre totes les persones per una causa comuna. En el cas de 2n B es va triar fer missatges en el mateix espai a favor dels usos dels espais inclusius per a tothom. Per això, l’alumnat ocuparà l’espai i presentarà la seva exposició de gegantografies.

Aquesta trobada representa el tancament del projecte i l’apertura a noves relacions a l’espai públic tant per l’alumnat com per els veïns i les veïnes. L’alumnat és subjecte actiu, és capaç d’incidir com a membre de la comunitat educativa en la transformació de les desigualtats per raó de gènere i de cultura. D’aquesta manera treballem des de la infància per a una justícia global. 

 

Es tracta d’un esdeveniment obert a tothom, us esperem!

Data: dijous 24 de maig de 2018
Horari: de 10 a 12 hores
Lloc: Jardins de Can Farrero (entrada C. Mare de Déu de Port, 249) de Barcelona