Va arribar la primavera i amb ella les flors i aromes, la llum del dia es deixa veure fins més tard i convida a sortir i passejar. Aquest mes les participants del taller “Els meus records” del Punt Òmnia Fundació Akwaba ens expliquen en el seu blog, l’origen del Dia de la Mare i com viuen la primavera.

Al maig també hem posat en marxa el projecte “Bruixetes” que neix del Punt Òmnia Sanfeliu – Sant Ildefons inspirat en els “Tallers de plantes medicinals” que fa el Punt Òmnia Casal Cívic Badia del Vallès i en el qual treballem diversos Punts Òmnia: Punt Òmnia la DevesaPunt Òmnia AV Ripoll 60,  Punt Òmnia Sant LLorenç- Sant Pere Nord.

Aquest projecte és molt ampli i transversal als diferents projectes d’aprenentatge i al mateix temps comunitari. Donem la importància que es mereix a la natura. Com ho treballem? Recollint dades sobre les plantes i flors que tenim en el nostre entorn més pròxim, amb sortides a parcs utilitzant una App o bé buscant informació per Internet, biblioteques i recollint tota aquesta informació en unes fitxes per a realitzar un llibret, treballant l’ofimàtica, documents compartits i maquetació. Amb testimoniatges de les participants explicant les propietats de les plantes, recordant els “remeis de l’àvia” (treballant així la memòria) i fins i tot fent-los!

bruixetes

Podem trobar-nos amb la part més creativa del projecte fent retoc fotogràfic amb imatges pròpies disfressades de “Bruixetes”. És un treball en xarxa i a poc a poc va donant els seus fruits.